Причината за смъртта на двамата мъже в завод Арсенал“ е пожарът, който

...
Причината за смъртта на двамата мъже в завод Арсенал“ е пожарът, който
Коментари Харесай

Валентин Радев: Само 5 % от хората в България притежават оръжие

Причината за гибелта на двамата мъже в завод „ Арсенал “ е пожарът, който е в резултат на високата температура, от която взривното вещество се е запалило. Не е трябвало да бъдат вътре, в случай че не бяха, нямаше да се случи. Следва следствие, дали повода за пожара е поради незадоволително образование на личния състав. Този цех е производител на субстанции за ликвидиране. Съболезнования към околните на умрелите. Това съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Припомняме, че двама души починаха при пожар след индустриална повреда в завод 130 на Завод 3 в „ Арсенал ” в Казанлък.

„ Законът за частната охранителна активност е вкаран през 2004 година, т.е съществува от доста време, ние единствено подобрихме текстовете. Опитали сме се да подредим закона, тъй че да има ред и изясненост. Частен охранител може да задържи човек, само че единствено в случай че има закононарушение, там е и тънката граница. Описали сме тъкмо ограниченията за всеки охранител във всяка обстановка, както и по кое време имат право да задържат хора. Повечето охранители следят камери, и рядко се стига до вадене на оръжие или задържане. В подобен случай охранителите би трябвало да звъннат на полицията “, съобщи министърът по тематиката за Закона за частната защита, към която от ден на ден села прибягват, за предотвратяване от крадци, написа novini.bg.

„ Според новите наредби всеки един охранител ще е длъжностно лице, което е доста значимо. Охранителите ще бъдат обучавани. Около 45 000 хиляди души са униформените в Министерство на вътрешните работи, от тях единствено малко над 14 000 са служители на реда. Срещу тази численост стоят 200 000 охранители. С оглед на броя на охранителите, подобрихме разпоредбите в Закона.Нека да отсъдят от съда, дали сме подминали границата с предлагането ни “, добави Валентин Радев по тематиката.

„ Не оръжията убиват, хората убиват. В Швеция и Норвегия 29-30% от хората имат оръжие. В България единствено 5 % от хората имат оръжие, това са записаните законни огнестрелни оръжия. В момента разпоредбите и инспекциите, за всеки, който изиска да се снабди с оръжие, са огромни. Внимаваме доста, на кого даваме оръжие “, сподели още той.

„ Ако би трябвало ще променим текстовете за Закона за неизбежната самозащита, щом обществото желае, само че съгласно мен в този момент режимът е добър. Това, което се случи в Пловдив ескалира напрежение ", добави Радев. 

" Границата ни е доста добре защитавана. Много задгранични сътрудници ни хвалят ", съобщи вътрешният министър по тематиката за граничния надзор и противозаконната миграция.

" Благодарим на всички излъчвания и проверяващи публицисти, които откриха разнообразни нарушавания. Ако си създадем телевизия, ще сме първи в разкритията на закононарушенията ", пошегува се Валентин Радев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР